Beginpagina Stamboom & Foto's van Duiven Resultaten Foto's Krantenartikels Prijzen en Diploma's Contactgegevens Links naar andere sites Historiek

Korte Historiek

Reeds als achtjarige knaap in de weer bij grootvader Lambert De Clercq te Rozebeke, met het wegbrengen van de duiven op africht-en speelvluchten en bij het binnendragen van de klok, werd door het succes van grootvaders duiven, de microbe bij Guy aangewakkerd.

Zelf werd op eigen naam gestart met duiven van grootvader op de snelheidsvluchten, met als allergrootste meevaller, de geboorte van het Quevrain-wonder, namelijk ring 4222963/1969. Deze duif presteerde als jaarse, twee-en driejaarse op 50 inkorvingen uit Quevrain 49 maal in de eerste drie, waaronder 34 eerste prijzen met telkens de waarborg er bovenop.

Na een aantal jaren werd geleidelijk overgeschakeld naar de halve fond met duiven bekomen van o.a.: Achiel Romeyns (Sint Goriks Oudenhove), Janssens-duiven, alsook Norbert De Schrijver (Balegem) uit diens Zwarte Jolie waarin eveneens het Janssenbloed aanwezig was.
In die periode werd zeer goed gepresteerd in het SOM-verbond (Sint-Maria-Oudenhove - Ophasselt - Mere) met de kampioenstitel bij de oude duiven (1 & 2) als gevolg.

Onder invloed en door het bekomen van de fondduiven van Willy Van De Maele (Sint-Jans-Molenbeek) en Gerard Labiau (Zegelsem) werd geleidelijk overgeschakeld naar de fond.
Zo werd het eerste fondsucces geboekt met de Fondman (ring 4020060/1990) die zestien fondvluchten won op rij, maar als 5-jarige spijtig genoeg wegbleef van Barcelona.
In dit jaar gaf hij toch nog zijn kwaliteiten door aan de toekomstige Cahorswinnaar 1998, die later een van de stamvaders werd van de huidige fondkolonie.
Voor een uitgebreide prijslijst van de Cahors, klik hier. Voor een uitgebreide prijslijst van de Cahorsdynastie, klik hier.
Krantenartikels naar aanleiding van dit succes:

Een jaar later was het weer raak.

Dopingcontrole naar aanleiding van deze prachtuitslag was negatief
De zone-winnares is de 4041931/99 (Klik voor stamboom).

De tweede en vierde aangekomen duiven uit deze vlucht, nl de nestzusters 4041945/99 en 4041946/99 werden de latere stammoeders van de kolonie. De moeder van deze duiven, nl 4452448/97 werd bekomen bij Gerard Labiau (Zegelsem) gekweekt uit zijn oude stam (1° Nationaal Brive) met de 3196364/96 van Sierens-Vanden Broecke. Voor stamboom van deze twee kweekduivinnen, klik hier.

De drie vaste kweekkoppels waren toen:

Verdere fondinvesteringen:

En last but not least werd op het hok Andre Brouckaert uit Wervik zeer waardevol kweekmateriaal aangeschaft:

Voor enkele merkwaardige uitslagen van 2000 tot heden, zie pagina met resultaten of klik hier.

Om dit korte overzicht af te sluiten kan nog even vermeld worden dat reeds vier maal de ereprijs van de Gemeente Brakel op de 'Nationale prijskamp Bourges der Krijgsgevangenen' werd gewonnen, nl. in 1995, 1997, 2003 en 2005, met daarbijhorend diploma (klik op jaartal om het diploma te bekijken):